CAFÉ

De Beyerd

‘Dit is me een café zeg !’  Een uitspraak van een jurylid dat de Beyerd bezocht voor de Café Top 100-verkiezing 2010. Voor de tweede keer eindigt de Beyerd in deze verkiezing op nummer 1. In 1995 onder leiding van vader Piet en in 2010 lukt het zonen Mikel en Orson opnieuw de eerste positie in caféland te bekleden.

De Beyerd is veel meer dan alléén café. Het is een veelzijdig Horecabedrijf met een familietraditie sinds 1838. Van oudsher heeft het altijd de functie van café gehad, sinds 1992 uitgebreid met een bier- specialiteitenrestaurant en in 2004 met een eigen huisbrouwerij.

De Beyerd: ‘Een modern bedrijf met een traditionele uitstraling en een rijke historie !’

Cafe2

Café de Beyerd

Begin jaren zeventig waren nog maar weinig Nederlanders bekend met de rijke Belgische biercultuur. Wilde je een Belgische bierspecialiteit drinken, dan was je genoodzaakt de grens over te steken. Zo ook Piet de Jongh die regelmatig naar België afreisde om daar te genieten van het vorstelijk gerstenat. Voorzichtig probeerde hij ook in zijn eigen café eens een kratje Westmalle of Geuze te slijten.

Met succes kunnen we wel zeggen: veertig jaar later is de Beyerd uitgegroeid tot een internationaal bekend biercafé. Op dit moment serveert de Beyerd zo’n 125 verschillende bierspecialiteiten van de fles en 14 van het vat, waarvan 5 uit eigen brouwerij.

Café de Beyerd is van het type ‘Bruin café’. Er komt een gevarieerd publiek dat samen met een vertrouwd gezicht achter de bar zorgt voor de bijzondere Beyerdsfeer.

De Beyerd is aangesloten bij de ‘Alliantie van Biertapperijen’. Een vereniging van een 50-tal bijzondere biercafés in Nederland met als belangrijkste gezamenlijke actie het tappen van een uniek ‘Bier van de Maand’.

Cafe0

CafeGasten1

CafeGasten2

Cafe6

Cafe4